Massa Bauer

Älg, Bauer

Små nätta bilder visas varsamt på Jönköpings museum. Här är en stor samling av John Bauers bilder.

Skogstroll, Bauer

Bauer är starkt kopplad till Jönköping. Och har man gått i naturen och skogarna här omkring känner man igen hans magiska natur. Står fascinerad och tittar på, egentligen ganska mörka bilder, med så mycket ljus i sig. Får nästan känslan av kaffe-måleri, de bruna nyanserna smeker papprets helhet….

De flesta bilderna i specialrummet är ganska små och antagligen sköra. Belysningen går bara igång när man närmar sig. Det ger ju faktiskt lite extra mystik till bilderna så det passar ju bra.

Bauer utställning

Nästa rum. Man är stolt över Bauer i Jönköping och ger honom mycket plats. Här finns stort och smått och vi går runt länge och tittar

Detalj. Bauer -hår

Det är mycket av ljusa, väna och extremt hårfagra kvinnor. De passar alla i vilken hårprodukt reklam som helst från idag. Själv minns jag (född 59) hur svårt det var som ung tonåring, att med långt hår -ha det löst. Det trasslade sig panikartat nästan genast. 70-talets hårbalsam var en revolution och på 2000-talet är långt, löst, härligt hår en ganska vanlig syn. Bauers Sagoprinsessor går på våra gator i Sverige, lite var stans.

Bauer sitter modell

Fotografiet, nytt, men tydligen erkänt hjälpmedel. Här posar konstnären själv… vad ska det bli…..? Kul att följa processen

Sittande kvinna, av Bauer

Sehär! Det blev en sittande Freja, utan pipa men i långt råggyllene hår.

Målad skiss, Bauer

Den här blev en Ganga-inspiration! En ganska stor men ofullständig målning. -”tänk att bara få lov o fortsätta på den. Med sina egna färger o lägga till egna detaljer o formspråk!” Hur skulle den bli? Oh va kul!! Mmmmm som en söt karamell i munnen, tar vi den till vårt sinne.

Härmed är det hej då från Bauer och Jönköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s