Vasst Värre

Rita i vassenIdag hade Ganga och Rurik bjudit in till Vass Workshop.Rita är vår poster girl.  Med tillåtelse från markägaren, har vi jobbat med vass. Vilket material!!!

Primitiv vävstol
Vi tog inbjudan på största allvar och det har spånats mycket på olika projekt man kan göra med vass. Vi beslöt göra en enkel väv-upphängning, Rita hängde upp och förberedde väven: två raka pinnar, den övre pinnen hängdes upp i äppelträdet och sen knöt hon upp trådar som bands fast i den nedre pinnen. enkelt med fungerade bra, visade det sig.

vid tåkern
Hade vi tur med vädret? JAAA! Med handskar , sekatör och stillsam natur.  Prasslet av vass efter hand som vi plockade ihop det vi klippt.

Rurik i båten
Rurik till och med hade ordnat en båt. en typisk Tåkernbåt, som är flat i botten eftersom här är så grunt.
ligga i gräset
Men man kan ju hitta på så mycket. Njuta av värmen o solen titta o lyssna. eller filma, vilket vi gjorde. Men de är visst på Ritas mobil, bevis kommer senare, hoppas jag.

Nadja med Vass

Sen satt vi där i trädgårdens stillhet. Med famnen full av vass. Det blev så fint stilla, alla flöt in sitt eget arbete.

bunte med vass
Alla kom med egna ideer och hade verktyg med sig.

vass worshop, Susanne

Birgits kors och vassknippe, Kerstin
AV Kerstin fick vi lära.  hon gjorde sig ett Birgit kors, som skyddar hem och allt liv ( Irländs tradition).  Vidare kunde hon berätta att hon som barn hade varit med om att väva Vass, som blev till väggar i ett utedass, och dom väggarna finns fortfarande kvar på dasset!

trädväv
Väven fungerade bra. Eftersom tråden var tjock är väven gles. Det blir till att jobba vidare på den framöver, det behövdes längre tid än en eftermiddag för att få den klar så klart.

Ida o vassen
Ida fick ihop sin bunte – men önskade att hon fått den tjockare. Den ska skäras jämn innan den är klar.

Rurik o vassen

Rurik då? Det är nog en installation på gång tror jag. vi får väl se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s