Mat-bestörtning

  
Jag har liksom en romantisk syn på Danmark, men jag tror romantiken håller på att gå över…. Har alltid haft känslan av Danmark som mer öppet, mer kontinentalt o flexibelt.

Men… Redan på färjan över märktes det. -”har ni laktosfri mjölk el sojamjölk?”  ”Nä” blicken som tittar på oss säger ordlöst -varför skulle vi ha det?? Så kommer vi till Lousiana, 15 min efter att buffén stängt, hade nog varit lättare att hitta något då, förstås. Det närmsta vi kunde komma ett veganskt,  glutenfritt alternativ. Var , se bilden ovan. Grovt bröd (100 procent säkert med gluten) pålägg av ägg-ost-röra…. Inte speciellt veganskt. Resten var bröd-kött- kakor.  Förrvirrande helt enkelt, med tanke på att det är ett matställe för många, som vill servera lite fint o smålyxigt och ett kulturställe. 

Så väldigt kreativt och hälsotrendigt Sverige kändes i jämförelse. En insikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s