pimpad snigel

Snigel i burk och kokos
hur det här gick till? Sniglar rullade i kokos?? Varför? Vem ska äta dom!!

sniglar
….Vi vill ha naturen på vår sida… När vi fick höra talas om att någon lyckats lära sina kråkor att äta de osmakliga Spanska trädgårds Sniglarna… eller är det bara det, att våra djur helt enkelt inte har lärt sig att de är ätbara? Ja, då ville inte vi vara sämre. Kan kråkor så kan väl skator??

Steg ett; fånga några sniglar. Inte så svårt, speciellt inte i år, detta snigelår.

Steg två; gör dem extra intressanta och tilltalande. Inte för att jag vet om skator gillar kokosflingor… men vi gör ett försök. Nästa dag utvecklade vi det och la till en smulad pepparkaka och någon litet av kattens torrmat -två små kulor.

Steg tre; Nu är det ju så, att vi har katt och vi har kattlucka. Kanske du vet vad det betyder? Katt+kattlucka=döda mösskadaver på köksgolvet. Örk.
Ja, just nu är ju katten ganska ynklig och jagar inte så mycket. Men i alla år så har vi varit tvugna att ha vanan att kolla av golvet på morgonen och sen gå ut med eventuella kadaver och lägga i grusen utanför…. efter en stund kommer skatorna och äter tacksamt upp allt ihop.  Så våra skator har liksom redan vanan att de får godis av oss, ibland.

 

sniglar på fat

 

Nu utnyttjar vi detta. Lägger de inrullade sniglarna på en plåttallrik i morgonljuset. Det är fascinerande att se vad som händer. snigeln sträcker ut sig – och glider liksom ur  sin kokos-kappa. Kvar ligger en liten mojsig hög som hålls ihop av snigelslemmet. Vi går in i huset och väntar nyfiket. Ska skatorna komma? Vi fick vänta …. rätt länge, men….

JA! de kom. första gången var sniglarna redan iväg-glidna, men de mumsade upp det som var på tallriken. ( slem-kokos-kaksmulor) De kommande dagarna var det lite si och så. nån dag kom de inte alls, de var väl upptagna med något annat roligt. Men IDAG…… såg vi hur de satt vid tallriken och gluffsade i sig hela de panerade sniglarna, skatorna anlände alltså så fort att sniglarna inte ens hann bort och de åt rubbet!!!

Vad tror du? Kan vi få skatorna att äta sniglar i trädgården? Kan de bli så vana att de tar dem även utan kokos??
Vi tror det. Nu drömmer jag om att även  STARARNA!! De kommer i stora flockar, speciellt på hösten och slår sig ner på gräsmattan för att picka daggmaskar. tänk om de började äta sniglarna!! Vi skulle få norra Europas fetaste Starflock!!
-och våra SKATOR!! Se framför dig:  stora som svart-vita helikoptrar, fullmatade med snigelprotein. Alla kommer att älska skator och kråkor och starar om de börjar snaska mördarsniglar. Så kom igen! Nu får vi lära dom vilken fantastisk mat sniglar är!

2 tankar om “pimpad snigel

  1. Vilken fantastisk idé! Man måste vara skapligt knäpp och fritänkande för att komma på något sådant 😉
    Hoppas verkligen det kan funka! Ser framför mig hur jag lär upp mina tuppar i snigelätning och sen hyr ut dem till desperata trädgårdsodlare som snigelinställda stridsrobotar. Måste testa!

    • Superbra ide Sissela!! Du blir stenrik!!! Tuppar o hönsfåglar är ju bra på att sprätta – så det blir dubbelverkande – för de äter antagligen snigeläggen också när de sprätter fram dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s