engelska checker – nej tack

spiral
Egentligen skulle jag nog vilja ha ett stort frågetecken som bild för dagens inlägg. Det får bli en arg spiral isället.

Jag är undrande inför det faktum att en sån stor del av världens befolkning jobbar med fiffel. Pengar måste man ju ha -potatis kostar pengar. Jobba kan ju vara ett bra alternativ? Men varför jobbar så många med att lura till sig andras pengar.  Hur många mail har du fått där det står, oftast på Engelska, Grattis du har vunnit……. så kommer det en fantasisumma….. så 100 miljoner eller nåt.
Jag får sådana mail minst ett par gånger i veckan, följda med uppmaningen att jag ska lämna namn, adress och, naturligtvis, mitt banknummer!  Jag undrar som oftast….. varför lägger så många ner tid på sånt fiffel!!

Men nu blev jag tagen med överraskning och det här vill jag gärna dela med mig av:
En grupp på sex personer från England hör av sig med en förfrågan om att få yoga på sin vistelse i den här trakten. De vill ha yoga två gånger i veckan och anger noga hur länge de ska vara här. Kan jag ordna det? Kan jag skicka ett kostnadsförslag?
Mailet var vidarbefodrat från det gym som jag har haft Yoga på innan – så det var en naturlig väntjänst att han skickade det till mig. Det verkade OK i mina ögon.

Jag skickar ett kostnadsförslag och ber om en förskottsbetalning på en del av beloppet, lämnar mitt Svenska bankgironummer med tillägget att jag inte är van vid utlandsbetalningar och är osäker på hur det ska gå till.

Nästa drag är ett svar ( finns med längre ned) där han tackar och säger att de accepterar priset och att de vill BETALA MED CHECK.  Han vill skicka mig en  check på ett STÖRRE BELOPP med ursäkten att jag är den första som svarat, nu när de planerar resan. Så tycker han att jag löser in hela den där stora checken, som är till hela deras resa,den ska också betala vad det kostar att lösa ut den, försäkrar han…… nu blir jag misstänksam… vem skickar för mycket pengar? klart misstänkt! Jag minns plötsligt något….

Jag ringer en konstnärskollega som var med om nåt liknande; någon från (England) ville köpa en tavla, betala med check. en trevlig kille. Men min kollega sa att han inte kunde ta emot check på det viset utan det fick gå genom hans bank i så fall …… personen hörde aldrig mer av sig.

VARNING: Man måste själv, gå i god för en utlandscheck…. det är det som är ”finessen ”. Så den här typen av bluff kan vem som helst som har något att erbjuda råka ut för.
Banken kan inte kollar om det är pengar på checken, om den är utländsk, checken är utställd på ett för stort belopp – om jag då  själv gått i god för checken, och  betalat tillbaka de ”pengar” som är för mycket…… efter en tid kommer det fram att det inga pengar alls, på checken – så dras pengarna från mitt konto. Jag är lurad och nån annan har mina pengar….

 

”Greetings.
  Kindly send me a confirmation email regarding our booking and also email me the information for the cheque payment.I await your email.Have a wonderful weekend.
Regards,
Kenneth
On Thu, Jun 4, 2015 at 2:18 PM, Kenneth Todd <kennethtodd23@gmail.com> wrote:

Hello Ganga,
  Thanks for your reply and assistance so far.We are okay with your charge rate, we wish to make advance payment to confirm the booking and to make sure that everything is arranged before our arrival. You can schedule our appointments according to your convenient days and time.
However, a Certified European Bank Cheque has been issued by our sponsors to cover all our traveling expenses which includes; YOGA, flights, accommodation and other logistics. I am sure you do not provide such services in your MASSAGE CENTER so we engaged the services of a logistics agency.
Since you are the first booking we have confirmed, I have now been instructed to send you the cheque. So that when you receive it, you will cash it and deduct the cost of your services. Then the remaining money will be for the logistic agency (The detail will be provided to you).
 
So provide me with the following information for the cheque payment to be delivered to you:
(1) FULL NAME (As it will appear on the cheque):
(2) FULL POSTAL ADDRESS (For cheque delivery):
(3) CONTACT TELEPHONE NUMBERS:
(4) TOTAL COST:
Note: All tax and cost for cashing the cheque will also be deducted from our money.
I hope that our stay will be made comfortable.
Best Regards,
Kenneth Todd
3 Coventry Close London
NW6 4DA London UK”
Det blev ingen Yoga

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s