Snigel Gnääl o Snigel tankar

lille snigel
Det snackar mycket snigel… både för den anledningen att vi jobbar med trädgårdspreparat ( tack och lov för Maria-dropparna) och för att vi bor mitt i Snigelland – här finns allt. Små gråa, Panter och de Spanska otäckingarna (mördarsniglar)
Jag ge Rurik heder för att la ut de vita marmorskivor, som vi fått, som trädgårdsgång. Sniglarnas favorit. Lite lagom varm en sval kväll och lätt att glida på…… men bäst: de syns så bra.  Det är bara att trampa på.
Ledsen, men då det gäller sniglar har vi inte kunnat finna något som utesluter den brutala tekniken att döda. Trampa eller klippa….

Snigel, vandrande mun
Men en del av mig har försonats med dem….. fascinerad av det faktum att det är vandrande magar. glidande fram med mun-mage-bajshål.  Det är liksom så typiskt i denna, egoismens och ta-för-sig-tidsåldern, att vi svämmas över av stora sniglar.
Vi tycker vi har snigel-invation, men egentligen är det kanske bara ett kosmiskt uttryck – som vi alla är del av? Nog bor det en snigel i oss människor också! Blir vi, människor någonsin mätta? Är garedroben någonsin komplett? Den ultimat bilen/ prylen köpt eller den sista upplevelseresan konsumerad?  Hungrigt tar vi oss alltid vidare. Till varje pris ska vi ha mer.
Det blir liksom övertydligt när bina dör på grund av besprutning av grödor – och lantbruket svara -vi måste bespruta! Eller när man utan att blinka planerar gruvdrift med giftigt dagvattensdammar  som ska stå i 1000 år ( som så klart inte kommer att hålla tiden ut) eller att vi år efter år fortsätter att köpa billiga kläder och prylar där människor och miljö i andra länder, långt borta far väldigt illa. blir förgiftade, missbildningar…. men vi fortsätter…… äter och äter.
vill ha högre löner – för det är vi ju värda?

snigel, vandrande mage
Sen blir vi alla upprörda när sniglar vill äta av vår trädgård. dom äter ju ALLT!! Inget blir kvar. snyft o gnäll!

ska vi få balans i våra trädgårdar så kanske vi behöver lite balans i våra egna liv? Skillnaden mellan mig o dig  eller en snigel….. hur stor är den?

Hur mycket mördar-snigel-beteende finns det i Sverige? Hur mycket mördar-snigel-beteende är jag själv utsatt för? Hur mycket mördar-snigel-beteende finns det i mina egna tankar och känslor?
Det kan man ju fundera på en sen kväll när man letar objudna gäster i sin trädgård.

2 tankar om “Snigel Gnääl o Snigel tankar

  1. Jaaa och stora magar har de, för de har redan ätit upp båda prästkragsplantorna som jag fick med mig hem från er igår 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s