I Kappadokien

IMG_6650
Se här är solen! Nä, kanske inte så mycket att skryta med. Turkiet låter ju varmt, men vinter här kan betyda 20 minus och snöstorm. Så om man tänker på hur det kunde vara, så vi  fantastiskt bra väder.

IMG_6680
Kapadokien är otroligt. Vi har så otroligt mycket att se uppleva! Grottstäder och naturformationer så man knappt tror det är sant!

IMG_6695
Bergen här är tuff, lavasten. Ibland är den lite hårdare -ibland lite mjukare. Det gör att tiden, vinden och regnet sakta smular ner den, fast olika mycket. Kvar blir spännande former, som en kamel tex.

IMG_6658
Men den mjuka stenen har gjort det möjligt att skapa sina bostäder i bergen.

IMG_6651
Men även att hacka sig NEDÅT. Det finns vad man kallar underjordiska städer. Upp till tio våningar nedåt, där man både kan förvara mat, bo, det finns vattenkällor och på första våningen var boskapen.

IMG_6652
Lufthål gör att man har bra luft, en behaglig temperatur oavsett heta somrar o kalla vintrar. Och ett fantastiskt skydd mot attacker av än den ena eller andra. Alla har velat härska över det här området eftersom Sidenvägen går här. så det var nog komplicerat att vara bofast här. Kanske lugnast att gräva ner sig  emellanåt….

IMG_6693
Det är nästan svårt att ta det på allvar. Det är lite som Sagans Värld, när till och med POLISHUSET ser ut som en tomtebostad.

IMG_6688
Man förstår ju, att filmen Sagan Om Ringen hade sina funderingar på om de skulle filma här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s