mest ljus på mörkaste dagen…..

midvintersolljuset

midvintersolljuset

Inte fattar vi vad som hände. men efter sådär tre månader med mer eller mindre totalt mulet-mörker, så visar sig en klar himmel -på årets, i princip mörkaste dag. Vintersolståndet. För Ganga och Rurik, är vintersolståndet en högtid, en möjlighet.
Vi sitter med vårt sedvanliga morgonte och laddar inför dagen och de kommande tre. Förvånat inser att vi, att IDAG får se SOLEN gå upp!!

gryning

Så kommer den, solen, och vi blir smekta av ljuset.
Midvintersolståndet är en kosmisk tunnel, en möjlighet. I tre dagar härefter ”ligger” solen stilla, i sitt mörkaste läge. symboliskt kan man kalla det för ”dödsriket” eller om det känns bättre en kosmisk ”livmoder”  – liv föds ut intet och idéer/ föreställningar/ skapelser föds ur samma intet. Samma intet tar emot och transformerar det gamla. Om man vill kan man gå den kosmiska processen till mötes:
Vad är du villig att släppa? Vilka idéer och föreställningar om dig själv -vem du är -vad du måste -vad du ska leva upp till, är du mogen att släppa?

solen upp
Vilka föreställningar om andra, om livet…….. är du villig lämna?
Inte alltid vet man var man är på väg… men ofta känner man, när ens tanke”kläder” – föreställningar, har blivit för små, när dom inte längre gagnar dig.
Kanske upplever du att du håller dig själv tillbaka, inte lever helt fullt? Eller att negativa tankemönster drar jobbiga situationer till dig? Det vi tror är det som vi oftast skapar och manifesterar i vårt liv. Vad tror du egentligen? vill du släppa det?

solskugga

Vi tar tre dagar off. Vi släpper världen, håller tystnad och håller oss nära den kosmiska livmodern. Tillåter redlektion, tillåter att släppa och att vara…
Även om du är mitt i julstöket kan du också göra det. Påminn dig om att det är NU, nu du kan släppa dina präglingar. låt dom flyga o fara, in i den stora kosmiska Transformerings Vulvan.  skicka ut meddelandet till kosmos och låt det sedan få vila där, låt det nya få plats.

Peaken på Vintersolståndet är år den 22 december 00.03 efter det är det en slags kosmisk stillhet. Samma stillhet som det är mellan en ut och inandning.  Den nya energin flödar in Julaftonskväll…. fast då är det natt, så, man kommer ”upp” på juldagsmorgonen.

Vad kan då vara vackrare än att hylla den Kosmiska Modern som föder det Nya och för in Ljuset i vårt Medvetande?
Håll till godo:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s