Jag är vattnet

20140912-123454-45294306.jpg
Här sitter jag, äter sista middagen i Pondy. Tittar ut mot Oceanen. Det gör mig lycklig för jag märker att det som jag upplevde som ett tillfälligt tillstånd eller peak-upplevelse för några år sedan, är där hela tiden.
Det är ingen skillnad på mig o havet.
Det var fint med några dagar själv, innan hemresa. Få vila och stilla sig. Uppleva det man är nu.
När man går i andliga fotspår hamnar man lätt i Tempel av olika slag. Både traditionella och speciella…

20140912-124134-45694882.jpg
Den stora Materimandir i Auroville är en sådan. Utsökt vacker nästan overklig och med en bedövande stillhet innuti.

20140912-124334-45814568.jpg
Santigiri rörelsen (som har hospitalet jag tar behandlingar hos) har också sitt magnifika bygge.
Men frågar ni mig, det som berör mig MEST.

20140912-124729-46049255.jpg
Så är det Shakti Sthala. Templet i GC. En plats för både otroligt och hårt arbete.
Redan tjugo år innan det börjades att bygga, var den en, egentligen framgångsrik man, trött på livet, först sova, sen tar jag mitt liv. I det han trodde var sin sista sömn, drömde han om att han gick in i ett tempel och när han gick ut var han helt förändrad. Med livslust.
Han var mycket förvånad när han kom och såg och kände igen templet från sin helande dröm, måna år senare. (Det blev inget självmord)
Ritningarna till templet till det lär ha funnits hos en familj i 600 år.
Templet stod färdigt 2008. Nu var jag på kurs här. Långa intensiva dagar en hel månad. Var tacksam för varje dag. Fyllda med livskunskap, själskunskap och gamla yogitekniker för att rena, hela och skapa.
Ingen kurs här har varit så djup och ommöblerande som denna. Men så var ribban lagd högre på den här kursen, du skulle vara uppvaknad när du kom och startade processen.
Shakt Sthala är en verklig arbetsplats. Kan inte säga annat än att jag är djupt tacksam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s