Hello Julen!!

Ganga och Rurik

Så där lite omtöcknade möts vi efter tre dagar i tystnad – ja, hel tystnad. Vi fnissar lite åt att det är julafton. Kokar risgrynsgröt med saffran (grymt gott) och tar oss en överdos med julkalenderns alla fyra sista delar. Imorgon ska vi (kanske) ta Julen på lite mer allvar.
Vi har ju varit förpuppade och försöker nu lite försiktigt ta oss in i den här verkligheten igen.
Förpuppning… vi har ju vanligtvis en morgonvana… att dra ett kort, ur någon slags tarot,änglalek eller så. som ett sätt att puffa på vår morgonkonversation och inspirera oss att se saker ur nya vinklar.
Nu ska jag visa korten vi drog innan vi gick in i vår tystnad.

ett orakelkort, Cloette

Rurik lägger upp ”Metamorfos” och vi läser texten om hur larven förpuppar sig och lämnar ett stadium och blir något annat. Vi ler  lite, så passande. Vad plockade Ganga fram ur korten?

orakelkort, Cloette

Korten ramlade liksom ut, så då är regeln att man tar alla, helst i den ordning som de visat sig.
Kort sammanfattning, där mittkortet är här och nu och de två andra är före och efter.  Alla korten visar på att allt är utan ansträngning ( att vila i tre dagar ska verkligen vara utan ansträngning -möjligtvis focus, men utan ansträngning)
Medan första kortet visar att skatten redan ”finns” inget finns att ”jaga”. visar tvåan på vilan, att allt måste ha sin tid, som vintern (- och tre dagars vila.) Tredje kortet talar om att se, utan att döma och acceptera att allt ÄR, vilket också stämmer bra på den process som tre dagars stillhet innebär.
Vi ler lite, igen,” så passande”.
Kortleken vi använder just nu, är ORACLE CARDS till The Enchanted MAP av Colette Baron-Reid. Hon har skrivit en bok som heter ”Kartan” som, märkligt nog, inte alls berörde mig så mycket som jag trodde att den skulle. boken handlar om en metod om att se sitt liv i bilder, göra sin karta, för att kunna ”navigera”. Tyckte det skulle passa mig. Boken har nog gjort henne berömd, med kortleken som är samma andas barn, gillar jag mycket mer.
Korten kan användas som livsinspiration, och det är bra kraft i den. Mustiga, vackra, inspirerande bilder. träffsäkra.
En bra liten guidebok medföljer, med små texter om varje kort. Det är fina texter med djup till varje bild.
Om du är intresserad av boken och leken, kan man tex köpa dom genom Englagårds webbshop, men du finner dom på många andra platser också, men här är länken, till boken. Här hittar du kortleken.

3 tankar om “Hello Julen!!

  1. Åh vad härligt 🙂
    Jag använder Doreen Virtues änglakort och bara älskar dom! Och hennes böcker.. Kan inte sluta läsa! Collette BR fastnade jag inte för, förutom när jag läste OM henne, det gillade jag. Man ska välja det som talar till en, helt rätt.
    God nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s