mellan måne o sol

Månnedgång

Drog upp rullgardinen, och möttes av magi.Mer natt än dag.  Morgonen kan nästan anas, som en ljusskiftning i husets vita knutar. Men här, mot väster, vilar månen, mellan träden, tyst. På vägen… den ligger på riksväg 50.
På väg ner, på väg mot nya äventyr, på andra sidan jorden.

morgonrodnad 17 nov
Jag går till andra sidan i huset. tittar ut. Här i öster föds solen framför mina ögon. Tänk, jag tyckte det var magiskt när jag förstod hur sol och måne dansar med varandra! Vid fullmåne är det den enda gången på ett månvarv som solen går upp och månen går ner på samma gång! Du kan följa hur månen sjunker i horisonten för att vända dig om o möta dagen.
Det känns mäktigt och jag känner mig som en liten putt i ett kosmiskt skådespel.
Sen kom Dagen. Med massor av ved.

ved

Bära,bära,stapla, stapla.  Envis är Rurik. Jag gör så gott jag kan. Lyckliga att vi får det varmt i vinter.
Grannen kommer med mer ved, och vi staplar på.

Måne, gul

Det går fort. Plötsligt är det kväll och trolleriet upprepas. Solens ljus försvinner och upp kommer Månen!
Jag gillar att ha månen med mig i mitt medvetande. bär den ofta som en tanke, hela månaden, hälsar på den när den visar sig som ny och följer hur den möter mig lite tidigare för var dag. tills det är dags för den stora gyllene skivan att ta hela natten i sin famn.
Månen förknippas mycket med det feminina. Med Ying-kraften.
Ikväll kommer vi att sätta oss, titta på månen. som en meditation med öppna ögon.
Prova!
Sätt dig stilla. Känn att det är högtidligt. Stilla dig. Betrakta. Välj själv hur länge, men 21 minuter är ett förslag.
Blunda sen. Sitt med slutna ögon, en stund…… låt månkraften stabiliseras inom dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s