en liten sväng till Heda marknad

vivianne, näckrosor

-Vi tar en sväng till Heda marknad. Bara en liten stund! Vi hade ju så mycket  vi ville göra idag. Men Heda marknad är bara en dag om året, solen skiner och en lite utflykt är lockande.
Nu står vi på Galleri Heda och tittar på en av Vivanne Mannfields fantastiska vattenbilder. hon är en stor poet genom sina bilder och i just den här kan man bortom näckros och vattenblänk ana formen av en mandala..
Vi suckar lyckligt.
Sedan är det något annat som fångar vår uppmärksamhet.

Gunghäst, sisselas

En så otroligt spännande och vacker  häst!! Den närmast svävar fram! Är det en häst eller en…  Älva?
en lite älva slinker i alla fall upp och sätter sig på hästen. visst är dom lika? Hästen och skulptörens dotter?
– o visst vill vi följa med hem o se på fler spännande hästar!

iPippi Långstrumps hus?

Innan vi vet ordet av står vi storögda inför Pippi Långstrumps hus!! Ja, det är  i alla fall så det känns, när vi står inför denna rosa skapelse.
Sissela Wasén

Det är Sissela Wasén som bor här med familj och hon skrattar gott när jag säger att det känns som att komma hem till Pippi Långstrump. hon har nämligen precis köpt en livs levande häst – som är vitt med svarta prickar!

sisselas ateljé

Sisselas ateljé är en kreativitetsbomb. mina mungipor går från öra till öra. Jag älskar känslan av att här händer det något! De fint snidade hästarna trängs med allt möjligt spännande.

Åke Wasén, schack

När vi sätter oss i soffan för en kopp te, så inser vi. Det här är en kvinna som har det i blodet!! Hennes pappa är  Åke Wasén, en känd träskulptör här i trakten. bla har han gjort  otroliga schackpjäs-skulpturer, där Ombergs historia finns invävd. med tex drottning Omma (kvinnan till vänster med blomkrans) skogsfolket är de mörka pjäserna och de som kom med kristendomen är de ljusa pjäserna. För tillfället står alla de här träfigurerna i deras vardagsrum, så vi är verkligen i fint sällskap när vi dricker te!

birgit Wasén

Mamma, är Birgit Wasén, textilkonstnär. Vi kikar upp i trappan, där hänger en stor väv. Den är från 70-talet, det kan man ana – 70-tal när det är som bäst!! Både rött och orange är livskraftens färg, visst sjunger den  av livsglädje?

Nä, det blev inte ett snabbt besök på Heda marknad. det känns mer som vi har varit på ett lång, djupt äventyr i en annan värld!
Marknaden är både stängd och nerpackad när vi sätter oss i bilen och kör hem. vilket äventyr!
Det gillar vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s