trädgårdsfix

Hurra, vilken härlig dag!

himmel

Med en aura av flit kånkar Rurik skottkärran. Gödsel till växthuset. en perfekt dag. Fram och tillbaka mellan växthus och vår gödselstack.

i växthuset

Vi njuter, alla tre. för inte kan vi gå ut utan att katten springer mellan benen på oss.

Angel kissar

Om vi öppnar dörren till växthuset så kilar Angel alltid in och gosar med Valerianaplantan som växer där. Gos-i-gos, sen nafsar hon lite och som avslutning… ja, hmm så kissar vi lite på den.  Valeriana verkar vara oemotståndligt för katter.

hölasset

Själv har jag fått en present. Ett helt litet hölass!

halmbal

Jag vill få ut halmen tidigt på våren. Jag har den som täckningsmaterial. På gångarna i grönsakslandet och på komposterna. Lägger man ut det tidigt på säsongen innan ogräset har fått för hög fart så behöver man knappt täcka något mer under året.

halmning pågår

Jag tycker inte alls om att dra ogräs, så det här passar mig bra. Första året la jag först blöta dagstidningar på marker och halmen ovanpå.  Ett ganska tjockt täcke med halm, minst en dm,  innan man trampat ner det . Då, det första året var där mycket tistlar som var envisa så jag fick komma med mer halm och lägga på punktvis flera gånger under sommaren. Man täcker istället för att dra upp ogräset alltså – så tynar det bort.

halmat

Så, nu är jag klar. Det ser ut som ett halmhav! Halmen är lätt, så om det börjar blåsa nu så blåser mycket bort.

tilltrampat.

Det kanske inte syns, men här har jag både vattnat och trampat till halmen. nu håller den sig på plats! Jag är inte så där ordingsam  av mig. Men jag har märkt, halmade gångar – så blir det så stiligt så!  Kalasfint med en gång.
Tänk, det är alltid så spännande med ett nytt år i trädgården… även om det är tomt i odlingslådorna så ser jag hur mangolden växer meterhög och bondbönorna växer mig över öronen, solrosorna svajar förnämt och pumorna sväller!  Verkligheten brukar sällan slå mina drömmar – men jag är lycklig ändå!

2 tankar om “trädgårdsfix

  1. Underbart härligt att se halmen ligga där gyllene och vacker. Känner igen min trädgård i din 😀 Min halm har nu legat där i två veckor, och vad ser jag KIRSKÅLEN igenom lager av tidningar och halm. Ack ack. Visste ej att kisekatter älskade valeriana. ( fniss nu visar datan ett rött felstavnings streck under valeriana och vill att jag istället skall skriva annalerna. ) Kram på er mitt i gödsel och halm havet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s