Dålig mage i Indien….. nej tack

Om en vecka åker jag mot Indien. Brukar börja mitt packande med att göra små högar här hemma, med det som jag kommer på som ska med eller som ska fixas med. nu har jag sett över mitt reseapotek.  Det viktigaste av allt är att ha något för magen.

Nej, har aldrig en tänkt tanken att vaccinera mig inför Indien resor. Men har med mig ett slags homeopatiskt resesapotek, som är väldigt bra, främst för magen. Hör med en Homeopat i din närhet, om de kan hjälpa dig, om du själv vill ha med det.
För övrigt, förutom Ayur Veda, är Homeopati stort i Indien. De är duktiga och vid de tillfälle jag behövt akut hjälp ( en gång grymme hosta och den andra gången svår magsjuka) då har det varit  Indiska Homeopater som gett mig den perfekta och behandlingen och med snabbt resultat. Var inte rädd att prova, säger jag efter min egen erfarenhet.

 

Andra råd för att klara magen i Indien är:
Ät vegetariskt!
Gör som Indierna, tvätta händerna noga innan maten.
Skala din frukt.
Blöta, nytvättade salldsblad? -nej tack. Men min kloke bror som högskole läst om vatten, påpekade att vattenbakterier dör när de torkar. vilket gjort mig mindre nojjig då det gäller tvättade grönsaker och frukt. Jag tvättar min frukt. Låter den torka, sen skalar jag den. Det  bli bra.
Var inte så harig! Man kan bli magsjuk av att vara rädd för att bli magsjuk. De som är mest rädda brukar bli sjuka. Det har jag sett flera gånger. Nej, tillåt dig att njuta, var nyfiken!  Bäst mat tycker jag man får där vanliga Indier äter. Jag undviker oftast de ”fina” restaurangerna.
Men drick flaskvatten! eller kokt vatten.
Ät bara den underbara Curd, deras hemlagade youghurt på förmidag/ middag. Inte på kvällen…. då har den blivit alldeles för bakteriefylld. ( Men bortsätt från kvällen – så är curd underbar mat när man har magproblem…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s